side-area-logo

Activitats

Prepirinenc extraordinari!
L’entorn

Os de Balaguer gaudeix d’un entorn natural prepirinenc extraordinari, envoltat de cultius i cereals, ametllers, oliveres i muntanyes que acullen excursionistes, ciclistes i als escaladors més agossarats.

Ciclisme

T’agrada pedalar ? A Os hi trobaràs més de 490 km. de rutes BTT. Els circuits estàn perfectament senyalitzats i tenen diferents nivells de dificultat. Només has de pujar a la bici i disfrutar de l’aventura!

Senderisme

Disfruta de passejades a l’aire lliure entre camps d’oliveres, blat i ametllers.

El Congost de Montrebei

El Congost de Mont Rebei és una visita obligada per als amants del senderisme i la natura.

congost

El riu Noguera Ribagorçana ha anat separant amb persistència el Montsec d’Ares i el Montsec de l’Estall. Com a resultat: parets verticals impressionants que pots recòrrer per un camí estret (però segur), foradat a la roca, o pots admirar mentre avances en kayac. Et recomanem que combinis l’anada i la tornada. No et deixaran indiferent!!

Escalada

Si esperes que arribi el cap de setmana per escalar, no et perdis el “Salvatge Oest”! Més de 50 vies (6a a 7c) a Os de Balaguer i més de 10 punts d’escalada a tota la comarca.

Cova dels Vilars

A la zona hi ha un gran nombre de jaciments arqueològics documentats, que evidencien la presència humana a la zona desde temps remots.Les proves més antigues en són les 28 pintures rupestres, de l’edat de bronze, que trobareu a la Cova dels Vilars, de relatiu fácil accés. Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 Parc astronòmic dels Montsec

Es l’observatori més gran de Catalunya. L’absència de contaminació lumínica i la metereologia de la zona han convertit al Montsec en destinació Starlight de l’Unesco. I això què vol dir? Doncs que el Montsec és una de les poques zones al món considerada com a “territori del Planeta de cel fosc”. Vols comprovar-ho? Vine a observar el cel!

Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes

Envoltat de boscos i vinyes i fundat pels Comtes d’Urgell al s.XII, el Monestir conserva el claustre romànic i una sala capitular de volta gòtica, dignes de visitar.

Trenet dels llacs

Fes un salt en el temps i disfruta d’un recorregut nostàlgic a bord de dues locomotores del 1968, des de Balaguer fins als llacs dels Pirineus.

I molt més! Kayac, passejades a cavall, salt en parapent, la Cova Negra de Tragó, la Presa de Canelles,…